Велнес & Спа

Базент

Во нашиот затворен базен на приземјето на хотелот навистина можете да уживаате во “празнично пливање”. Дали сонцето сјае или врне, во нашиот Хотел со затворен базен значи дека се уште може да се забавуваат во вода. Пливањето е еден од најздравите видови на спорт. Доследното движење и балансирање е добар ефект за целото тело. Нашиот затворен базен е одлично место за да пливате, да се релаксирате со семејството, или едноставно да се опуштите во мирната околина.

Цени за услугите

Бесплатно: Бесплатни СПА услуги за нашите гости
Гости: За гостите од надвор СПА услугите се наплаќаат(за возразни и за деца до над 12 години по 7 евра)
Деца: За деца помали од 12 години по 3 евра

Сауна

Сауната обезбедува сува топлина во соба обликувана со дрво каде во внатрешноста има печка. Печката ги загрева камењата, кои зрачат топлина низ целата соба. Во сауната може да има мала количина на пареа кога се истура вода врз топлите камења, обично нивото на влажност се движи од 5 до 30%. Температурата е од 70 до 100 степени Целзиусови. Во суштина тоа е сува верзија на амам на повисока темпрература. Топлината ги отвора порите и помага за чистење на телото. Тоа ја зголемува температурата на телото над нормалната и го стимулира имунолошкиот систем. Топлината ви овозможува да се потите и да се релаксираате, го намалува вашиот пулс и крвниот притисок со тоа што предизвикува крвните садови да се шират. Една сесија во сауна помага да се намали болката и да се релаксираат мускулите.

Цени за услугите

Бесплатно: Бесплатни СПА услуги за нашите гости
Гости: За гостите од надвор СПА услугите се наплаќаат(за возразни и за деца до над 12 години по 7 евра)
Деца: За деца помали од 12 години по 3 евра

Турска Бања

Tурската бања е идеален лек за сите оние тензии што ги имате во текот на работниот ден, изгонување на секој вид на стрес. Чувството на благосостојба, генерирани од парна бања не е ограничена само на психата.

Цени за услугите

Бесплатно: Бесплатни СПА услуги за нашите гости
Гости: За гостите од надвор СПА услугите се наплаќаат(за возразни и за деца до над 12 години по 7 евра)
Деца: За деца помали од 12 години по 3 евра

Зачленете се во нашиот хотел